AASTA PRESSIFOTO JA PRESSIVIDEO KONKURSILE SAABUS KOKKU 644 FOTOT JA 45 VIDEOT

Aasta pressifoto ja pressivideo konkursile saabus kokku 644 fotot ja 45 videot
Konkurssile „Aasta pressifoto” ja „Aasta pressivideo” esitas oma töid 61 erinevat autorit.
Kokku laekus konkursile 689 tööd.
Nendest fototöid oli esitatud 552, pildifaile koos fotoseeriatega kokku 644. Fotod kandideerivad neljas erinevas kategoorias: uudis, olemus, sport ja portree ning võidutööde hulgast valitakse Aasta Pressifoto 2018.
Iga pressifoto võistluse kategooria võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia. „Aasta Pressifoto 2018“ autor pälvib lisaks veel 640 euro (neto) suuruse preemia.

Konkursile „Aasta pressivideo” laekus 45 võistlustööd. Aasta pressivideo võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia.
Tööde hulk on muus osas sarnane võrreldes eelmise aastaga. Konkurss „Aasta pressifoto” on ainus Eesti pressifoto konkurss, kus valitakse nii teravaimad uudisfotod kui ka kõnekamad portreed ja olemusfotod. Samuti on kategooria spordifotodele. Konkursi korraldajad on Eesti Pressifotograafide Liit (EPFL) ja Eesti Ajalehtede Liit (EALL), koostöös Canoni ja Overall Pro Shop’iga.
Kõige enam esitati fotofaile olemuse kategoorias, kokku 210 tööd, neljakümne kuuelt erinevalt autorilt.
Tööde hindamiseks koguneb viieliikmeline žürii juba järgmisel nädalal, 8. jaanuaril.

Zürii esimees on Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtede esindajana Eesti Meedia uuriva ajakirjanduse juht Holger Roonemaa. Eestist on fotosid hindamas fotograaf Marko Mumm ning kunstnik ja Eesti Kunstiakadeemia fotograafia osakonna professor Marge Monko. Välismaised žüriiliikmed on seekord Leedu Pressifotograafide Klubi president Jonas Staselis ning Peterburist pärit ning mullu World Press Photo konkursil Inimeste fotolugude kategoorias kolmanda koha pälvinud vabakutseline fotograaf Tatiana Vinogradova.

„Aasta pressivideo” valitakse tänavu viiendat korda. Video on ajakirjanduslik uudis või olemuslugu, valimine toimub ühes kategoorias. Videožürii koguneb jaanuari keskel.
Võidutöö autor/autorid pälvivad diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia. Preemia “Aasta Pressivideo 2018” antakse üle koos “Aasta Pressifoto 2018” auhindadega.
Võitjad kuulutatakse välja koos teise Eesti ajakirjandusauhindadega märtsi alguses toimuval pressiballil.

Lisainfo:
Madis Veltman, konkursi Aasta pressifoto ja Aasta pressivideo korraldaja (56218383, madis.veltman@epfl.ee).