Tutvu 2024. aasta pressivideo konkursi žürii liikmetega.

Tutvu 2024. aasta pressivideo konkursi žürii liikmetega.

Kristjan Svirgsden on Eesti Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse rindeoperaator. Hoolimata majandushariduse taustast on ta alati tundnud kutset pildiga töötamise vastu. Professionaalsel tasemel operaatorikutseni jõudis ta ERRis uudiste monteerija töö kaudu 15 aasta eest. “Aktuaalse kaamera” igapäevatöö kõrvalt tegeleb ta dokumentalistikaga. Ta kaamerasilma kaudu on jäädvustatud Afganistani, Mägi-Karabahhi ja Kesk-Aafrika Vabariigi konfliktid dokumentaalsaadetena ning valmimas on dokumentaalfilm täiemahulisest sõjast Ukrainas. Lisaks operaatoritööle annab ta videoproduktsiooni teemalisi koolitusi Tartu Ülikoolis ning teeb koolitusi konfliktipiirkondade kajastamisest. Ta on pälvinud Eesti Vabariigi Presidendi Valgetähe V teenetemärgi, Eesti Meediaettevõtete Liidu Aasta ajakirjaniku preemia ja Ukraina Piirivalveteenistuse teenetemärgi.

Eliis Pärna-Kundla on töötanud meediavaldkonnas 15 aastat. Ta on teinud telesaateid nii toimetaja kui ka saatejuhina, produtseeerinud tele- ja raadioreklaame, on Delfi TV üks algatajatest ning eestvedajatest, töötanud Delfi audiovisuaalse osakonna juhina ning viimastel aastatel TV3 Grupi online meedia juhina vastutades TV3 digiväljaannete arendamise eest.

Jaan Tootsen on õppinud Eesti Humanitaarinstituudis ja lõpetanud Tallinna Ülikooli raadiorežii erialal. Ta on töötanud Eesti Rahvusringhäälingus ja on olnud president Toomas Hendrik Ilvese kultuurinõunik. Hetkel on ta endale ise tööandja ettevõttes Aadam ja pojad. Tema tuntumad filmid on “Uus Maailm” (2011), “Fred Jüssi. Olemise ilu” (2020). Ta on teinud ka mitmeid lühidokumentaale ja on saatesarja Ööülikool looja.

Žürii koguneb 15. jaanuaril 2024 Tallinnas. Võitjad avalikustatakse koos teiste ajakirjanduspreemiate laureaatidega 22. veebruaril 2024 toimuval pressipeol.