AASTA PRESSIFOTO JA PRESSIVIDEO KONKURSILE SAABUS KOKKU 699 FOTOT JA 51 VIDEOT

Aasta pressifoto ja pressivideo konkursile saabus kokku 699 fotot ja 51 videot
Konkurssile „Aasta pressifoto” ja „Aasta pressivideo” esitas oma töid 54 erinevat autorit.
Kokku laekus konkursile 667 tööd.
Nendest fototöid oli esitatud 624, pildifaile koos fotoseeriatega oli 699. Fotod kandideerivad neljas erinevas kategoorias: uudis, olemus, sport ja portree ning võidutööde hulgast valitakse Aasta Pressifoto 2017.
Iga pressifoto võistluse kategooria võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia. „Aasta Pressifoto 2017“ autor pälvib lisaks veel 640 euro (neto) suuruse preemia.

Konkursile „Aasta pressivideo” laekus 51 võistlustööd. Aasta pressivideo võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia.
Tööde hulk on muus osas veidi väiksem võrreldes eelnevate aastatega. Konkurss „Aasta pressifoto” on ainus Eesti pressifoto konkurss, kus valitakse nii teravaimad uudisfotod kui ka kõnekamad portreed ja olemusfotod. Samuti on kategooria spordifotodele. Konkursi korraldajad on Eesti Pressifotograafide Liit (EPFL) ja Eesti Ajalehtede Liit (EALL), koostöös Canoni ja Overall Pro Shop’iga.
Kõige enam esitati fotofaile uudisfoto kategoorias, kokku 212 tööd, neljakümnelt erinevalt autorilt.
Tööde hindamiseks koguneb viieliikmeline žürii juba järgmisel nädalal, 9. jaanuaril.

Zürii esimees on Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtede esindajana Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora. Eestist on fotosid hindamas fotograaf Egert Kamenik ning Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe. Välismaised žüriiliikmed on seekord Läti pressifotograaf ja fototoimetaja fotoagentuuris F64 Rūta Kalmuka ning Moskvas töötav Kanadast pärit fotograaf ja videoajakirjanik Pascal Dumont.

„Aasta pressivideo” valitakse tänavu neljandat korda. Video on ajakirjanduslik uudis või olemuslugu, valimine toimub ühes kategoorias. Videožürii koguneb jaanuari lõpus.
Võidutöö autor/autorid pälvivad diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia. Preemia “Aasta Pressivideo 2017” antakse üle koos “Aasta Pressifoto 2017” auhindadega.
Võitjad kuulutatakse välja koos teise Eesti ajakirjandusauhindadega märtsi alguses toimuval pressiballil.

Lisainfo:
Hendrik Osula, konkursi Aasta pressifoto ja Aasta pressivideo korraldaja (53414527, hendrik0701@gmail.com)