Aasta pressivideo 2015 nominendid on selgunud!

„Aasta pressivideo 2015” konkursi raames valiti kuuekümne töö hulgast välja kolm nominenti

„Aasta pressivideo 2015”  konkursi nominendid on Postimehe videolugu “Strippari töine öö”, mille autorid on Jaanus Lensment ja Verni Leivak , Delfi mullune vabariigi aastapäevale pühendatud projekt “Üks Eesti, üks töö, üks riik”, mille autorid on Taavi Arus ja Krister Paris, ja Tiit Blaadi ja Kairi Printsi videolugu Lasnamäel puu otsas elavast mehest.

Konkursi žürii esimehe Balti Filmi- ja Meediakooli dotsent ja saatejuht Indrek Trefudelti sõnul on võrredes eelmise aastaga tehniline tase kindlasti kõrvasti paranud. Miinuspoolelt toob Treufelt välja oskamatuse teksti õigesti kasutada.

“Sõna ja pildi vahekord vajab klaarimist: ajakirjanik peab sõna pildist tähtsamaks ja see muutub segavaks faktoris. On näha, et paljudel tiimidel on kiusatus sõnakeskselt läheneda,” kommenteeris Treufeldt. “Aegajalt tekkis lugusid vaadates tunne, et pildikeelele ei anta ruumi ja tahaks öelda, et kui seda ajakirjanikku ees ei oleks…”

“Montaažioskus on kõvasti paranenud ja on näha, et autoritel tekib kogemus ja stilistikataju, osatakse pilti kasutada.”

Züriis osales onlinetoimetuse esindajana Delfi tegevtoimetaja Tarmo Paju. Visuaalse teksti analüüsil andis oma panuse pildikeelt hinnates ETV ja uudistesaate “Aktuaalne kaamera” vanemoperaator Tauno Peit.

Konkursile saadeti nii klassikalisi videoid uudistesündmustest, reportaaže ning ka olemuslugusid. Töid esitasid nii online väljaannete toimetusted aga ka üleriigilistes väljaannetes töötavad foto- ja videoreporterid ning maakonnalehtede väljannete töötajad.

Konkurss “Aasta pressivideo” toimus tänavu teist korda ning preemia parimale antakse üle 4.märtsil toimuval pressiballil.

Nominendid:

Jaanus Lensment/Postimees

Strippari töine öö

Naistepäevaöö tähendas Eesti tuntuimale stripparile Marco Tasasele pingelist töögraafikut. Arter väisas temaga kaht esinemispaika – erapidu Tallinnas ja avalikku etteastet Alavere pubis Harjumaal.

Taavi Arus/Delfi, Krister Paris/Delfi

“Üks töö, üks riik, üks rahvas”: politseinikud Risto ja Arina

Video oli osa Eesti Vabariigi 97. sünnipäeva puhul Delfis ilmunud videolugude seeriast “Üks töö, üks riik, üks rahvas”, kus Taavi Arus ning toimetaja Krister Paris portreteerisid eri rahvustes Eesti inimesi, kes igapäevastes tegemistes käsikäes töötavad või elavad.

Tiit Blaat/Delfi, Kairi Prints/Delfi

Nikolai, Lasnamäe ürgmees

Nikolai on 76-aastane Lasnamäel elav mees, kes elab nii, nagu ta ise tahab. Ta askeldab päevad läbi oma põnevaid asju täis majas ja aias ning öösel magab puu otsas. Tema mälestused on kirkad ja ta jutustab need elavaks, vahele deklameerib peast vene luulet ning vanu palveid.

Videožürii esimehe Indrek Treufeldti kommentaar:

 

Kontaktid:
Konkursi “Aasta Pressifoto 2015″ projektijuht Ester Vaitmaa, ester.vaitmaa@delfi.ee (56929928)
Eesti Ajalehtede Liit, Maige Prööm: 646 1005, eall@eall.ee