Soome pressifoto- ja videograafi Niklas Meltio seminar Tallinnas

 

canon-overall-proshop

 

10. aprillil on esmakordselt Eestis Canon Explorer, maailmas tunnustatud ja Eesti meediaski näidatud Soome pressifoto- ja videograaf Niklas Meltio. Niklase dokumentaalfilm “Süüria sõja pale”, mis kajastas sealseid sündmusi, linastus eelmise aasta lõpus ETV ekraanil.

MELTIO_PORTRAIT3

Seminar tipneb vestluspaneeliga tänapäeva meediatööst kriisikolletes, räägitakse võimalike video- ja fototehniliste vahendite kasutamisest, leidlikkusest, tarkusest ja kogemustest, mis aitavad sellistes tingimustes edukalt toime tulla. Vestluspaneelis võtavad sõna Niklas Meltio, dokumentaalfilmi “Veregrupp” julge ja mitmekülgse operaatoritööga silma paistnud Mihkel Soe, Afganistani ja Iraagi kogemustega ning värskete emotsioonidega Kiievist kohalik pressifotograaf Raigo Pajula. Modereerib Märt Haamer.

Seminari kava:

  • film “Süüria sõja pale”
  • vestluspaneel
  • Niklas Meltio fotolood

Seminar toimub 10. aprillil kell 10.00–15.00 Balti Filmi ja Meediakooli SuperNova kinosaalis, aadressil Narva mnt 27, Tallinnas ning meie suhtluskeeleks on inglise keel. Seminari järel pakume kinosaali kõrval suupisted ja kohvi. Osavõtt seminarist on tasuta.

NB! Kohtade arv on piiratud, seega tuleb aegsasti registreeruda e-mailil liis.mutli@overall.ee. Registreerimine läheb lukku 7.aprillil. Eesti Pressifotograafide Liidu liikmetele osalemine eelisjärjekorras ja tasuta.

 

Niklas Meltio on 35-aastane Soome fotoajakirjanik. Ta on tegelenud fotograafiaga 10 aastat. Aastal 2010 liitus ta agentuuriga Corbis Images, kes esindab teda ka tänaseni. 2013. a sai temast Canon Explorer. Niklas on kajastanud sündmusi Afganistani, Liibüa ja Egiptuse konfliktidest, kuid tuntum on tema pikaajaline ülevaade Süüria sõjast. 2011. a lõpus hakkas ta tegema ülevaadet Süüria põgenikest Liibanonis ja liikus sealt edasi konflikti eesliinile. 2013. a valmis YLE dokumentaalfilm “Süüria sõja pale”, mis põhines Niklase jutustusel. Tema fotod Süüriast on saanud mitmeid auhindu nende hulgas Picture Of the Year, 3. koht rahvusvahelisel Visa d’or-il ja aasta uudisfotograafi auhind Perpignanis.

Valik Niklas Meltio fotosid:

meltio_promo01 meltio_promo02 meltio_promo03 meltio_promo04 meltio_promo05 meltio_promo06