Tutvu 2021. aasta pressivideo konkursi žürii liikmetega.

Tutvu 2021. aasta pressivideo konkursi žürii liikmetega.

Žürii esimees on Õhtuleht Kirjastuse video- ja fotoosakonna juht Mari Luud. Mari on pressifotograafia kirevas maailmas elanud põhimõtteliselt kogu oma elu, aga fotokaamera võttis ta kõvemasse haardesse 2012. aastal. Mingil hetkel hakkas teda aga rohkem tõmbama liikuv pilt ja nii lasi ta end Õhtulehel meelitada Tartust pealinna, fotograafitöölt videograafiks.

Juss Saska on filmitegija, kes lõpetas 2020. aastal Tallinna ülikooli Balti Filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis filmioperaatori eriala. Oli operaator Tudengi-Oscari võtnud filmis „Mu kallid laibad“. On töötanud ajaleht „Postimees“ fotograafina, praegu vabakutseline operaator.

Pressivideo žanr on Piia Osulale väga südamelähedane. Alustades ajakirjanikutööd Eesti Päevalehe reporterina, püüdis ta alati leida ka videoloo tegemise võimalusi ning lõpuks keskenduski rohkem sellele. Selleks loodi eraldi “Sensori” nime kandev formaat, kus erinevad toimetuse ajakirjanikud pikemaid videolugusid tegid. Pikemalt katsetas Piia ise selle võimalusi ja piire eelmisel aastal Delfi TVs. Enne seda lõi kaasa “Radari” toimetuses Kanal 2s. Hetkel on Piia 3-kuuse poja kõrval “Pealtnägija” kaasautor.

Žürii koguneb jaanuari keskel.