Tutvu 2021. aasta pressifoto konkursi žürii liikmetega.

Tutvu 2021. aasta pressifoto konkursi žürii liikmetega.

Žürii esimees on Äripäeva uudiste ja uuriva toimetuse juht Viivika Rõuk. Varem on Viivika töötanud Äripäevas kujundus- ja fotoosakonna juhina ja enne seda Äripäevas küljetoimetajana. Enne Äripäeva puutus meediatöö erinevate rollidega kokku maakonnalehes Järva Teataja ja kunagises ajakirjas Nädal. Praeguses ametis Äripäevas on paljuski just Viivika südametunnistusel, et info ajakirjanike ja fotograafide liiguks ning artiklite juurde saaksid sobivad ja kõnekad fotod.

Jaanus Piirsalu on ajakirjanikuna töötanud 27 aastat, neist viimased 14 aastat kirjutanud ja reisinud mööda Venemaad. Alguses Eesti Päevalehe, hiljem Postimehe eest. Enne Venemaad töötas Eesti Päevalehes, kus jõudis teha kõike, välja arvatud olla peatoimetaja. Veel enne seda jõudis töötada kuulsas ajalehes Post ja veel kuulsamas uudisteagentuuris BNS.

Tadas Kazakevicius on Leedu dokumentaalfotograaf kelle tööde peamiseks teemaks on üksikisikud ja nende lood, ta on pühendunud traditsionaalsele filmifotograafiale ja eelistab oma dokumentaaltöödes kasutada meedium- või suureformaadilisi filmikaameraid. Oma kahe ulatusliku seeriaga “Peagi Kadunud” ja “Kahe Kalda Vahel” jõudis Tadas Kazakevicius mitmete auhindade nagu Leica Oskar Barnack, World Press Photo, LensCulture Exposure and Emerging Talents, kahel korral ZEISS ja LUMIX noorte pressifotograafia festivali finaalidesse ning Royal Photographic Society 160 näituse valitud nimekirja ja oli esiletõstetud British Journal of Photography ajakirjas aastal 2019. 2020 aasta lõpus olid tema tööd väljas Jimei x Arles festivalil.

Joosep Martinson on spordifotograafiaga elatist teeniv Getty Images’i piltnik. Õppinud fotograafiat Tartu Kõrgemas Kunstikoolis. Töötanud fotograafina Eesti Päevalehes ja Õhtulehes. Võitnud 2006., 2008. ja 2010. aastal spordifoto konkursi. Harrastussportlane.

Soomes sündinud, kuid peamiselt Hollandis tegutsev Rebecca Simons töötab koolitaja, visuaalse kunstniku, toimetaja ja kuraatorina nii fotograafia sees kui selle ümber. Hetkel õpetab Rebecca fotograafiat Willem de Kooningu Akadeemias ja rahvusvahelistes töötubades. Ta on fotograafia muutuste uuringu- ja haridusprojekti Transformations kaaslooja ja kunstnike ettevõtlikust arendava El-Art projekti looja. 2019 ja 2020 töötas Rebecca loovjuhina veebilehti loovas Fotomatis ja fototoimetajana Hollandi päevalehes de Volkskrant. Vahemikus 2009-2016 oli ta hõivatud vanemprodutsendi ja ajutise juhina World Press Photo haridusosakonnas. Rebecca arendab ka isiklikke kunstiprojekte nagu multimeediatöö Letters From The Past, mis harutab peresisese seksuaalse kuritarvitamise temaatikat. Ta on portfoolio analüütik ja nimetaja mitmetes talendiprogrammides nagu World Press Photo Joop Swart Masterclass, 6×6 talents, BJP Ones to Watch, Zilveren Camera Storytelling.

Žürii koguneb 11. jaanuaril 2021, läbi veebi, et valida aasta parimad pressifotod. Enne seda on žüriile edastatud ligipääs keskkonda, kus asuvad konkursile esitatud tööd, et žüriil oleks võimalk eelnevalt fotode ja allkirjadega tutvuda.