Aasta Pressifoto 2017 konkursi zürii kommetaarid

Üldtaseme kohta toodi välja, et selle aasta piltide valik oli seinast seina, oli häid ja teravaid töid, tipud selgelt eristusid, kuid oli ka saadetud sellisel tasemel fotosid, mida fotograafid ei peaks saatma. Oli töid, mis eristusid ja jäid silma ning tekitasid üllatusefekti.

Žüriiliikmed rõhutasid, et fotograafidel võiks enam olla kriitikameet, mida konkursile saata ning näiteks fotolugude puhul paistis silma toimetamata seeria üleandmine, kus oli siis liiga palju pilte või pildid ei andnud lugu edasi. “Ma ei osanud oodata sellist taseme erinevust” mainis žürii liige Egert Kamenik.

Igapäevaselt Lätis fototoimetajana töötav Rūta Kalmuka kommenteeris, et vähe oli esitatud tugevaid fotolugusid, kuid ta soovitab fotograafidel kindlasti neid teha. Žüriiliikme Pascal Dumonti arvates oli tugevaim kategooria uudised, kus parimate valimine võttis kõige enam aega. Samas ta rõhutas, et fotograafid peaks rohkem tegema oma lugusid, pikemaajalisi seeriaid, eriti olemusfoto kategoorias. Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe: “Selleks, et lugusid teha, selleks on ka aega vaja”.

Žüriiliikmete pikemaid kommentaare vaata videost.