Aasta pressifoto ja -video 2022 konkursi zürii kommentaarid

Eesti Pressifotograafide Liidu (EPFL), Eesti Meediaettevõtete Liidu (EML) žürii, koostöös Canoni ja Overall Pro Shop’iga, valis 1028 foto seast 2022. aasta pressifoto ning parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto. Pressivideo žürii valis 40 video seast parima pressivideo aastal 2022.

Tutvu pressifoto žürii kommentaaridega võidufotode kohta siin:

Tutvu žürii kommentaaridega konkursile esitatud tööde ja üldise taseme kohta siin:

Zürii esimees oli Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi. Eestist olid fotosid hindamas fotoajakirjanik Raul Mee ja ajakirjanik Mari Mets. Välismaised žüriiliikmed olid seekord Leedu relvajõudude fotograaf Ieva Budzeikaitė ja vabakutseline spordifotograaf Mikus Klavins Lätist.

Võitja kuulutataske välja 17. veebruaril fotonäituse avamisel Viru Keskuses, preemia antakse üle sama päeva õhtul toimuval pressiballil. Iga kategooria võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia. „Aasta Pressifoto 2022“ autor pälvib lisaks veel 1000 euro (neto) suuruse preemia.

Nominentidega saad tutvuda siin: https://www.epfl.ee/wordpress/2023/01/09/2022-aasta-parimad-pressifotod/

Tutvu pressivideo žürii kommentaaridega võidutöö kohta siin:

Tutvu žürii kommentaaridega konkursile esitatud tööde kohta siin:

Žüriis osalesid esimehena Delfi Meedia loovjuht Ester Vaitmaa, Kuku peatoimetaja Madis Kimmel ja vabakutseline videograaf Kristjan Madalvee.
Konkurss “Aasta pressivideo” toimus tänavu üheksandat korda ning võitja kuulutataske välja ja preemia antakse üle veebruaris toimuval pressiballil. Aasta pressivideo võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia.

Nominentidega saab tutvuda siin: https://www.epfl.ee/wordpress/2023/01/17/aasta-pressivideo-2022-nominendid-on-selgunud/