Aasta pressifoto ja -video 2021 konkursi zürii kommentaarid

Eesti Pressifotograafide Liidu (EPFL), Eesti Meediaettevõtete Liidu (EML) žürii, koostöös Canoni ja Overall Pro Shop’iga, valis 668 foto seast 2021. aasta Aasta Pressifoto ning parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto. Pressivideo žürii  valis 27 video seast parima pressivideo aastal 2021.

Tutvu pressifoto žürii kommentaaridega konkursile esitatud tööde ja üldise taseme kohta siin:

Zürii esimees oli Eesti Ekspressi peatoimetaja Merili Nikkolo. Eestist olid fotosid hindamas fotoajakirjanik Erik Peinar ja ajakirjanik ning tegevtoimetaja Hanna-Hulda Reinkort. Välismaised žüriiliikmed olid seekord Berliinis tegutsev tänava- ja dokumentaafotograaf Nikita Teryoshin ning Helsingin Sanomat fototoimetuse juht Markku Niskanen.

Võitja kuulutataske välja 17. veebruaril fotonäituse avamisel Viru Keskuses, preemia antakse üle sama päeva õhtul toimuval pressiballil. Iga kategooria võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia. „Aasta Pressifoto 2021“ autor pälvib lisaks veel 1000 euro (neto) suuruse preemia.

Nominentidega saad tutvuda siin: https://www.epfl.ee/wordpress/2021/01/11/2020-aasta-parimad-pressifotod/

Tutvu pressivideo žürii kommentaaridega konkursile esitatud tööde kohta siin:

Žüriis osalesid esimehena Postimehe eriprojektide toimetaja Aarne Seppel, vabakutseline filmitegija ja kultuurikriitik Eva Kübar ja vabakutseline rezisöör-operaator Ivar Heinmaa.

Konkurss “Aasta pressivideo” toimus tänavu kaheksandat korda ning võitja kuulutataske välja 17. veebruaril fotonäituse avamisel Viru Keskuses,  preemia antakse üle sama päeva õhtul toimuval pressiballil. Aasta pressivideo võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia.

Nominentidega saad tutvuda siin: https://www.epfl.ee/wordpress/2021/01/18/aasta-pressivideo-2020-nominendid-on-selgunud/