Aasta Pressifoto 2018 konkursi zürii kommetaarid

Zürii sõnas, et üldiselt oli kogu saadetud piltide valik hea, oli arutelusi kuni tuliste vaidlusteni, et selgitada välja iga kategooria kolm parimat. Oli ka fotosid, mida fotograaf ei peaks konkursile esitama, zürii arvates võiks iga fotograaf kriililisemalt oma fotosid valida.

Läbi aastate teemaks olnud fotolugude toimetamise puhul toodi esile samad märksõnad- fotolugusid tuleb rohkem toimetada, mitte saata kogu materjali. Sedasi võib mass hakata ideed matma ja seeria ei jõua esimesest ringist kaugemale.

Zürii esimees Holger Roonema rõhutas, et fotograafid võiks rohkem mõelda, millise kaastekstiga fotosid esitada. Kõik fotod ei räägi iseenda eest ära, ning korrektne kaastekst on foto paremaks mõistmiseks nii züriile kui vaatajale väga oluline.

Zürii liige Marge Monko kommenteeris “ Oli palju pilte, millel lisaks uudise edasi andmisele oli ka mingisugune teistsugune tasand, mingi muu lugu, laiem lugu, detailide kaudu edasi antud.”

Vabakutselise fotograafi Marko Mummi arvates ei pea ülidse taseme pärast häbenema vaid pigem uhkust tundma.

Leedu pressifotograafide klubi juht Jonas Staselis sõnas “ Ma nägin fotograafide poolt tehtud otsuseid, kuidas mõnd lihtsat igapäevast üritust uudselt edasi anda. Mitte sündmust lihtsalt illustreerida vaid näidata seda läbi fotograafia väljendite.”

Žüriiliikmete pikemaid kommentaare vaata videost.