AASTA PRESSIVIDEO 2017 KONKURSI ZÜRII KOMMETAARID

Žürii nentis, et tase oli ühtlane aga ühtlaselt keskpärane. “Ma olen natukene üllatunud, negatiivses mõttes. Väike seisak on toimunud”, kommenteeris žürii esimees Balti Filmi- ja Meediakooli dotsent ja saatejuht Indrek Treufeldt. Sama kinnitas ka žürii liige ERR.ee portaalide esikülgede vastutav toimetaja Mirjam Mäekivi. Suuri üllatusi ja videosid, mis oleks tekitanud koheselt “vau- efekti” see aasta ei olnud. Mirjam Mäekivit üllatas, et palju oli esitatud olemuslikke videosid ja vähe uudisklippe, kuigi just neid oleks rohkem oodanud. Žürii liige Kassikuld OÜ produtsent- režissöör Ergo Kuld rõhutas, et rohkem võiks oma lugusid toimetada, julgemalt monteerida, lõigata ning rohkem mõelda sellele, mida autor selle looga öelda tahab, “Lool võiks olla mingi moraal või mingi sügavam teema”. Žürii nentis, et palju oli esitatud pikk videolugusid, kus olid küll väga ilusad plaanid aga lugu ise ei viinud lõpuks kuhugile.

Konkursile saadeti nii klassikalisi videoid uudistesündmustest, reportaaže ning ka olemuslugusid. Töid esitasid nii online väljaannete toimetusted aga ka üleriigilistes väljaannetes töötavad foto- ja videoreporterid ning maakonnalehtede väljannete töötajad. Züriis osalesid esimehena Balti Filmi- ja Meediakooli dotsent ja saatejuht Indrek Treufeldt, ERR.ee portaalide esikülgede vastutav toimetaja Mirjam Mäekivi ning Kassikuld OÜ produtsent- režissöör Ergo Kuld.

Konkurss “Aasta pressivideo 2017” toimus tänavu neljandat korda ning võitja kuulutataske välja ja preemia antakse üle märtsi alguses toimuval pressiballil.

Vaata videost pikemalt žürii kommentaare.