Kevadine Positiiv ootab lugejaid!

Eesti kevadel on mitu nägu: kord on see kargelt karm ja must-valge, teinekord vaheldusrikas ja täis värve ning üllatusi. Kevadine Positiiv on sama mitmekülgne, lugemist-vaatamist leiavad ajakirjast erinevate eelistustega fotohuvilised.

Ajakirjas näeb:
• Marge Monko ja Tõnu Tunneli dokumentaalfotosid linnakeskkonnast. M.Monkot intervjueeris kunstiteadlane Anneli Porri, T. Tunnelit fotograaf Riina Varol.
• Tarmo Mikkussaare tabatud loomi, linde ja loodusvaateid, intervjuu tegi Sven Začek.
• Karel Kraviku Ida-Virumaal tehtud fotosid elektri tootmisest ja selle teekonnast meie igapäevaellu.
• Moefotograaf Oliver Moosuse reklaamfotosid Loomeinkubaatori moe- ja aksessuaaride disainerite loomingust.
• Teatrifoto mitu nägu läbi Shakespeari etenduste nii muuseumikogudest, teatrite fotoarhiividest kui ka praegu kavas olevatest etendustest (Harri Rospu, Siim Vahuri, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi fotod). Draamateatri dramaturg Ene Paaver räägib, millised on teatri ootused teatrifotole. Harri Rospu meenutab kuidas ta Theatrumi s „Hamletit“ pildistas.
• Iiris Kivisalu paralleelmaailmu, kus olmehetked muutuvad ebareaalseteks unenäolisteks lugudeks.
• Martin Välliku astrofotosid erinevatest taevakehadest ja -nähtustest ning saab lugeda nõuandeid neile, kel kavas sellise põneva hobiga tegelema hakata.
• Sergei Zjuganovi fotosid hobiautodest. Hobist võib ühel hetkel saada põnev töö, kui on visadust, arenemissoovi ja head õnne.

Kajastamist leiavad mitmed fotosündmused: Pentaxi aasta portreefoto 2012, konkurss-näitus Eesti fotokunst 2012, Nikoni inspiratsiooniseminar olustikufotograafide A. Bruce’i ja B.Bonetiga. Samuti fotomuuseumi 30. ja fotokelder Lee 20. sünnipäev koos nimekirjaga kõigist fotograafidest, kes Lees enda töid on näidanud.

Fotograafe kutsub kaasa mõtlema Positiivi kolumnist Kaupo Kikkas esseega „Miks?“, kus ta arutleb, miks enamik fotograafe ei küsi endalt miks nad pildistvad, vaid mõtlevad kohe: „Kuidas? Millega? Kui kaua? Mille eest?“

Positiivid on müügil R-Kioskites, Selverites, Prismades, Maksimarketites ja Konsumites üle Eesti.

Positiivi väljaandja alates aprillist on OÜ Meediarong, kontakt: kristel.schwede@gmail.com

PV_12_kaas