Kutse pressifotograafide festivalile

Viiendat aastat korraldab Leedu Pressifotograafide Klubi rahvusvahelise pressifotograafide konkursi ja festivali Vilnius Photo Circle. Tegemist on ainsa omataolise ettevõtmisega lähivälismaal.

Festival koosneb konkursist “The Circle of Life” ja noortele (kuni 35aastastele) fotograafidele suunatud hariduslikust programmist “Home work”. Festivali kulminatsiooniks on novembri lõpus Vilniuses toimuv „Fotograafide nädalavahetus”.

Konkursile „The Circle of Life“ on oodatud fotolood igapäeva-elust. Lugu peab koosnema 4-20 fotost. Tööde esitamise tähtaeg on 3. oktoober. Rahvusvahelise žürii poolt valitud 12 parimat fotolugu eksponeeritakse näitustel ja avaldatakse väljaandes „Photo Circle“.

Noortele fotograafidele on alates 2007ndast aastast eraldi hariduslik programm nimega „Home work“. Selle kuni 35aastastele fotograafidele mõeldud programmi valmistas ette Norra pressifotograaf Espen Rasmussen. Viis Rasmusseni hinnangul parimat tööd jõuavad näitusele ja väljaandesse „Photo Circle“.

Töid saab üles laadida korraldajate kodulehel alates 5. septembrist. Sealsamas avaldatakse ka täpne info üleslaadimise tingimuste kohta.

Novembri lõpus toimub Vilniuses „Fotograafide nädalavahetus“ (Photographers weekend) seminaride ja õpitubadega ning võitjate autasustamisega.

Fotograafid, kelle tööd jõuavad näitusele ja väljaandesse „Photo Circle“, saavad novembris Vilniuses toimuva „Fotograafide nädalavahetuse“ ajaks tasuta ööbimise. Konkursi „The Circle of Life“ ja noorteprogrammi „Home work“ võitjatele makstakse lisaks kinni ka transport nädalavahetuse festivalile.

Täpsem info korraldajate kodulehelt.