Tutvu 2023. aasta pressifoto konkursi žürii liikmetega

Tutvu 2023. aasta pressifoto konkursi žürii liikmetega.

Žürii esimees Priit Hõbemägi on taasiseseisvunud Eesti üks kogenumaid peatoimetajaid. Ta on alates 2022. aasta kevadest Postimehe peatoimetaja. Varem on ta olnud Eesti Ekspressi, Eesti Päevalehe ja Õhtulehe peatoimetaja ning Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu liige. Ta on aastaid tegelenud ajalehtede ning ajakirjade juhtimise ja loomisega. Ta lõpetas Tallinna Ülikooli ning õppis Tartu Ülikoolis filoloogiat. Ajakirjanduslikult täiendas ta ennast USAs, Norras, Taanis, Saksamaal jm. 2012. aastal alustati tema aktiivsel kaasalöömisel ajakirjanduse õpetamist Tallinna Ülikoolis ning ta on täna seal ajakirjanduse õppekava lektor. Samuti õpetab ta ajakirjandust Jaan Tõnissoni Postimehe Fondi ajakirjanduskoolis. Hõbemägi on tuntud kui uute ajakirjanduslike tehnoloogiate tutvustaja, kes peab väga oluliseks visuaalset ja audiosisu tänapäeva ajakirjanduses.

Ieva Budzeikaitė on hetkel Leedu relvajõudude fotograaf. Ta on omandanud bakalaureusekraadi rakendusfotograafias ja on töötanud pressifotograafina nii veebiuudistes kui fotoagentuuris.  Ieva armastab reportaaže, filmi- ja dokumentaalfotograafiat. Leedu armee ja nende liitlaste igapäevaelu jäädvustamise juures meeldivad talle just need fotograafiaviisid kõige rohkem. Ieva on võitnud kolm “Kuldset kaadrit” Leedu pressifoto võistlusel, tema pikaajalised projektid on pävinud nominatsioone erinevatel konkursitel. Hetkel õpib Ieva integreeritud suhtlust.

Raul Mee on töötanud fotograafina peaaegu 30 aastat.  Fotograafiaalast haridust on saadud Tallinna Sidekoolist ja Eesti Kunstiakadeemiast.  20 aastat töötas Raul ajaleht Äripäev fototoimetuses fotograafi ja fototoimetajana.  Alates 2016 aastast on Raul vabakutseline fotograaf , kes on teinud koostöödenamuse Eesti meediaväljaannete kui ka mitmeteuudisteagentuuridega välismaal.

Mari Mets on töötanud erinevates toimetustes nii uudiste- kui uuriva ajakirjanikuna ligi kümme aastat. Kõigepealt Äripäevas, siis Postimehes ja meedialaboris Levila ning nüüd jälle Äripäevas. Lisaks uurivatele lugudele pahalaste skeemidest on Mari suured lemmikud värvikad olemuslood Eesti elust väljaspool Tallinna. Praegu on ta Äripäevas toimetaja rollis, kus tegeleb taas rohkem uuriva ajakirjanduse kannustamisega. Samuti toimetab Mari Eesti Televisioonis debatisaadet “UV faktor”. Samal ajal õpib Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas elu läbi uue prisma vaatama.

Mikus Klavins on vabakutseline fotograaf, kes on sündinud Tallinnas, kui enamuse oma elust veetnud Riias.  Fotograafia juurde jõudis ta reklaamiõpingute kaudu, kus tal oli vaja kasutada pilte graafilise disaini elementidena bännerite ja postrite kujunduses. Järgnevalt leidis ta tee Läti suuremate kaubamärkide reklaamide pildistamiseni, kuid peamiselt keskendus ta spordile ja eriti korvpallile. Täna on Mikus Läti meeskonna ametlik fotograaf olümpial, ta on Läti sportlasi pildistanud nii 2020 Tokyo kui 2022 Pekingi mängudel. Samuti töötab ta NBA ja FIBA tellimusel pildistades nii Euroopa kui ka maailmameistrivõistluseid.

Žürii koguneb 09. jaanuaril 2023, füüsiliselt Tallinas kohapeal, et valida aasta parimad pressifotod. Enne seda on žüriile edastatud ligipääs keskkonda, kus asuvad konkursile esitatud tööd, et žüriil oleks võimalk eelnevalt fotode ja allkirjadega tutvuda ja teha oma eelvalik.