AASTA PRESSIFOTO JA PRESSIVIDEO KONKURSILE SAABUS KOKKU 637 FOTOTÖÖD JA 40 VIDEOT

Aasta pressifoto ja pressivideo konkursile saabus kokku 637 fototööd ja 40 videot.

Konkurssile „Aasta pressifoto” ja „Aasta pressivideo” esitas oma töid 60 erinevat autorit. Kokku laekus konkursile 677 tööd.

Nendest fototöid oli esitatud 637, pildifaile koos fotoseeriatega kokku 1028. Fotod kandideerivad neljas erinevas kategoorias: uudis, olemus, sport ja portree ning võidutööde hulgast valitakse Aasta Pressifoto 2022.
Iga pressifoto võistluse kategooria võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia. „Aasta Pressifoto 2022“ autor pälvib lisaks veel 1000 euro (neto) suuruse preemia. Konkursile „Aasta pressivideo” laekus 40 võistlustööd kokku 14 autorilt. Aasta pressivideo võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia.
Tööde hulk fotode osas on jäänud sarnaseks võrreldes eelmiste aastatega. Tõusnud on pressivideote hulk. Sel aastal osales konkursil sarnane hulk autoreid kui eelmine aasta.

Konkurss „Aasta pressifoto” on ainus Eesti pressifoto konkurss, kus valitakse nii teravaimad uudisfotod kui ka kõnekamad portreed ja olemusfotod. Samuti on kategooria spordifotodele. Konkursi korraldajad on Eesti Pressifotograafide Liit (EPFL) ja Eesti Meediaettevõtete Liit (EML), koostöös Canoni ja Overall Pro Shop’iga.
Kõige enam esitati fotofaile portree kategoorias, kokku 203 tööd, 226 fotofaili, kolmekümne üheksalt erinevalt autorilt. Portree kategooria on olnud kõige populaarsem mitme aasta lõikes, populaarsuselt teine kategooria oli olemus. Kõige vähem esitati fotosid ka sel korral spordi kategoorias, kokku 92 tööd, 126 faili, kolmekümne ühelt autorilt. Sel aastal esitati spordikategoorias veidi enam töid kui eelmisel aastal.
Tööde hindamiseks koguneb viieliikmeline žürii juba 09. jaanuaril füüsilisel kujul Tallinnas. Sel aastal saavad žüriiliikmed samuti nädal enne kogunemist ligipääsu fotodele, et nendega tutvuda.

„Aasta pressivideo” valitakse tänavu üheksandat korda. Video on ajakirjanduslik uudis või olemuslugu, valimine toimub ühes kategoorias. Videožürii koguneb jaanuari keskel Tallinnas.
Preemia “Aasta Pressivideo 2022” antakse üle koos “Aasta Pressifoto 2022” auhindadega.
Võitjad kuulutatakse välja koos teise Eesti ajakirjandusauhindadega toimuval pressiballil.

Lisainfo:
Konkursi “Aasta Pressifoto 2022″ ja “Aasta Pressivideo 2022” projektijuht Erik Peinar; erik.peinar@gmail.com; 5025515.