Tutvu 2022. aasta pressivideo konkursi žürii liikmetega.

Tutvu 2022. aasta pressivideo konkursi žürii liikmetega.

Videožürii esimees Aarne Seppel on hariduselt filoloog, alates 1996. aastast töötanud ajakirjanduses: Kultuurimaas, Eesti Päevalehes ja Postimehes eri ametites. Viimased seitse aastat Postimehes koordineerinud toimetuse veebiprojekte, teinud veebi infograafikuid, aga ka andmete hankimist, töötlemist ja visualiseerimist. Võitnud meeskonnaga kaks korda multimeedia kategoorias pressipreemia, korra kujunduse peapreemia.

Eva Kübar on vabakutseline filmitegija ja kultuurikriitik. Hetkel on tal režissöörina käsil täispikk dokumentaalfilm ühest intrigeerivast ebatraditsioonilisest suhtevormist ning lühidokumentaalfilm Eesti lugude sarjas. On teinud castinguid paljudele reklaamidele peamselt ettevõttes Kuukulgur film. Ta on lõpetanud filmirežii eriala Balti filmi- ja meediakoolis ning ajakirjanduse ja semiootika erialad Tartu Ülikoolis. Töötanud Postimehe uudistetoimetuse reporterina kui kultuuritoimetuses teatritoimetajana. Hetkel kirjutab vabakutselisena filmi-ja kultuurikriitikat erinevatele väljaannetele. 2019. aasta sügisel lükkas ta Võrumaal Sännas käima Sänna Noorte Filmistuudio koolinoortele, noorte filme on näidatud PÖFFil, samuti toodi eelmisel aastal koju võit Rakvere Gümnaasiumi Filmifestivalilt.

Ivar Heinmaa on vabakutseline rezisöör-operaator, kes on käinud kaameraga kõigis kriisi- ja sõjapiirkondades viimase 30. aasta jooksul. Kokku viibinud 128 riigis, sealhulgas Afganistan, Süüria, Iraak, Tšetšeenia, Sierraleone, Ruanda jne. Teinud koostööd paljude juhtivate uudistekanalitega nagu CNN, BBC, ZDF ja ARTE. Suurimaks tööandjaks on olnud Soome TV Yleisradio.
Režisöörina teinud 3 dokumentaalfilmi: Afganistani armid (2005), Tsernobõli Samuraid (2012) ja Naised rindejoonel (2021).
Yleisradio toodetud ja Ivar Heinmaa filmitud “Syria – Faces of War” võitis 2014. aastal parima TV-dokumentaalfilmi preemia “Prix Europa.”

Žürii koguneb 17. jaanuaril Tallinnas. Võitjad avalikustatakse koos teiste ajakirjanduspreemiate laureaatidega 17. veebruaril toimuval pressipeol.