AASTA PRESSIFOTO JA PRESSIVIDEO KONKURSILE SAABUS KOKKU 668 FOTOT JA 27 VIDEOT

Aasta pressifoto ja pressivideo konkursile saabus kokku 668 fotot ja 27 videot.

Konkurssile „Aasta pressifoto” ja „Aasta pressivideo” esitas oma töid 61 erinevat autorit. Kokku laekus konkursile 694 tööd.

Nendest fototöid oli esitatud 620, pildifaile koos fotoseeriatega kokku 668. Fotod kandideerivad neljas erinevas kategoorias: uudis, olemus, sport ja portree ning võidutööde hulgast valitakse Aasta Pressifoto 2021.
Iga pressifoto võistluse kategooria võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia. „Aasta Pressifoto 2021“ autor pälvib lisaks veel 1000 euro (neto) suuruse preemia. Konkursile „Aasta pressivideo” laekus 27 võistlustööd. Aasta pressivideo võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia.
Tööde hulk fotode osas on tõusnud võrreldes eelmise aastaga. Samuti on tõusnud pressivideote hulk. Sel aastal osales konkursil võrreldes eelmise aastaga 18 autorit rohkem.

Konkurss „Aasta pressifoto” on ainus Eesti pressifoto konkurss, kus valitakse nii teravaimad uudisfotod kui ka kõnekamad portreed ja olemusfotod. Samuti on kategooria spordifotodele. Konkursi korraldajad on Eesti Pressifotograafide Liit (EPFL) ja Eesti Meediaettevõtete Liit (EML), koostöös Canoni ja Overall Pro Shop’iga.
Kõige enam esitati fotofaile portree kategoorias, kokku 208 tööd, kolmekümne seitsmelt erinevalt autorilt. Portree kategooria on olnud kõige populaarsem mitme aasta lõikes. Kõige vähem esitati fotosid ka sel korral spordi kategoorias, kokku 89 tööd, kahekümne üheksalt autorilt.
Tööde hindamiseks koguneb viieliikmeline žürii juba 10. jaanuaril. Seoses olukorraga maailmas selgub žürii kognemise viis vahetult enne määratud kuupäeva.

Sel aastal saavad žüriiliikmed samuti nädal enne kogunemist ligipääsu fotodele, et nendega tutvuda.

„Aasta pressivideo” valitakse tänavu kaheksandat korda. Video on ajakirjanduslik uudis või olemuslugu, valimine toimub ühes kategoorias. Videožürii koguneb jaanuari keskel.
Preemia “Aasta Pressivideo 2021” antakse üle koos “Aasta Pressifoto 2021” auhindadega.
Võitjad kuulutatakse välja koos teise Eesti ajakirjandusauhindadega toimuval pressiballil.

Lisainfo:
Konkursi “Aasta Pressifoto 2021″ ja “Aasta Pressivideo 2021” projektijuht Heiko Kruusi; heiko@vanameister.pri.ee; telefon: 56483480.