Avati Eesti Pressifoto aastanäitus

Tallinn, 10. mai 2021. Eesti Pressifotograafide Liit (EPFL) koostöös Eesti Meediaettevõtete Liidu (EML) ning Canoni ja Overalliga avas täna Tallinnas Viru Keskuses Eesti Pressifoto aastanäituse.

Näitus jääb avatuks kuni 23. maini. Pärast Tallinnat saab parimaid pressifotosid uudistada Tartus, Narvas, Pärnus, Rakveres, Jõhvis, Võrus ning mujal Eestis.

Näitusel on väljas 2020. aasta fotoauhindade võidutööd ja parim valik pressifotokonkursil osalenud töödest.

Näitusel on üleval 2020. aasta uudisfoto võitja Äripäeva fotoreporteri Liis Treimanni fotoseeria “Teine laine. Kui intensiivis on kas või üks vaba koht, on mu hing rahul.” Seeria on pildistatud 2020. aasta detsembris riigi suurimaks puhangukoldeks kujunenud Ida-Virumaa haiglate koroonaosakondades. Sama fotoseeriaga võitis Liis Treimann ka „Aasta pressifoto 2020” preemia.

Samuti on näitusel parima olemusfoto auhinna saanud Õhtulehe fotograafi Stanislav Moškovi fotoseeria „Rahvusballett karantiinis”. Fotoseeria on tehtud Eesti Rahvusballeti trupist eriolukorra ajal.

Väljas on ka parima spordifoto võitinud Postimehe fotoreporter Tairo Lutteri foto “Esinumber”, mis on tehtud Eesti tennise esinumbrist Anett Kontaveitist kodusel Fed Cup turniiril ning parima portreefoto auhinna saanud Äripäeva fotograafi Andras Kralla foto “Visionäär”, millel on Jaan Manitski, kes arendab kodukülas Viinistul kunstielu.

Kategooriate nominendid ja võitjate tööd leiab:

https://www.epfl.ee/wordpress/2021/01/11/2020-aasta-parimad-pressifotod/

 

Võitjate väljakuulutamisega märtsis esitleti ka veebiraamatut „Eesti Pressifoto 2021“. Veebiraamatu toimetaja Eero Vabamägi sõnul annab raamat põhjalikuma ülevaate läinud aasta olulisematest sündustest Eestis. Raamatuga saab tutuvuda epfl.ee kodulehel. Eesti Pressifotograafide Liidu kodulehel on võimalik soetada piiratud tiraažis “Eesti Pressifoto 2021” raamatut ka paberkujul.

Eesti Pressifotograafide Liidu koostööpartnerid konkursi “Aasta Pressifoto 2020″ ja “Aasta Pressivideo 2020” korraldamisel on Eesti Meediaettevõtete Liit, Canon ja Overall.

Viru Keskus on Eesti suurima külastatavusega paik ning eelistatuim ostukeskus. Tallinna südames asuv moekeskus on hinnatud kohtumispaik ning kvaliteetsete kultuuri- ja meelelahutuselamuste pakkuja.

 

Täpsem info:  Liis Treimann: liis@epfl.ee või 5128374