Aasta pressifoto ja -video 2020 konkursi zürii kommentaarid

Eesti Pressifotograafide Liidu (EPFL), Eesti Meediaettevõtete Liidu (EML) žürii, koostöös Canoni ja Overall Pro Shop’iga, valis 539 foto seast 2020. aasta Aasta Pressifoto ning parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto. Pressivideo žürii  valis 19 video seast parima pressivideo aastal 2020.

Pressifoto žürii toimus seekord veebis. Fotol žüriiliikmed: esimees Viivika Rõuk (üleval vasakul), Joosep Martinson, Tadas Kazakevicius, konkursi projektijuht Heiko Kruusi (üleval paremal), Rebecca Simons ja Jaanus Piirsalu.

Tutvu pressifoto žürii kommentaaridega võidutööde kohta siin:

Tutvu pressifoto žürii kommentaaridega konkursile esitatud tööde ja üldise taseme kohta siin:

Zürii osalesid esimehena Äripäeva uudiste ja uuriva toimetuse juht Viivika Rõuk. Eestist hindasid fotosid ajakirjanik Jaanus Piirsalu ja spordifotograaf Joosep Martinson. Välismaised žüriiliikmed olid Leedu dokumentaalfotograaf Tadas Kazakevicius ning Soome juurtega ent Hollandis tegutsev koolitaja, visuaalne kunstnik, toimetaja ja kuraator Rebecca Simons.

Võitja kuulutataske välja ja preemia antakse üle märtsi alguses toimuval pressiballil. Iga kategooria võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia. „Aasta Pressifoto 2020“ autor pälvib lisaks veel 1000 euro (neto) suuruse preemia.

Nominentidega saad tutvuda siin: https://www.epfl.ee/wordpress/2021/01/11/2020-aasta-parimad-pressifotod/

Pressivideo žürii. Vasakul esimees Mari Luud, keskel zoomi vahendusel Piia Osula ning paremal Juss Saska.

Tutvu pressivideo žürii kommentaaridega võidutöö kohta siin:

Tutvu pressivideo žürii kommentaaridega konkursile esitatud tööde kohta siin:

Züriis osalesid esimehena Õhtuleht Kirjastuse video- ja fotoosakonna juht Mari Luud, filmitegija Juss Saska ja ajakirjanik Piia Osula.

Konkurss “Aasta pressivideo” toimus tänavu seitsmendat korda ning võitja kuulutataske välja ja preemia antakse üle märtsi alguses toimuval pressiballil. Aasta pressivideo võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia.

Nominentidega saad tutvuda siin: https://www.epfl.ee/wordpress/2021/01/18/aasta-pressivideo-2020-nominendid-on-selgunud/