Foto- ja videožürii kommentaarid võidutööde kohta

Avaldame nii foto kui videožürii kommentaarid võidutööde kohta.

Fotožürii liikmed olid esimehena Õhtulehe peatoimetaja ja ASi Õhtuleht Kirjastus juhatuse liige Martin Šmutov, Eesti Päevalehe ja Delfi ühendtoimetuse välisuudiste osakonna juht Kadri Veermäe, vabakutseline loodusemees ja loodusfotograaf Urmas Tartes, välismaiste liikmetena olid žüriis Ella Kiviniemi Soome fotograaf ja dokumentalist, kes töötab erinevate pikaajaliste projektide kallal nii foto- kui filmimaailmas ning Rootsist pärit Magnus Wennman, kes on töötanud enam kui kaheksakümnes riigis kajastades kõike alates USA valimistest kuni Aafrika, Kesk- Aasia ja Euroopa pagulaskriisini. Viiekordne aasta fotoajakirjanik kategrooria laureaat on võitnud enam kui 70 auhinda, kaasa arvatud viis korda World Press Photo konkursil erinevates kategooriates.

Videožüriis osalesid esimehena Eesti dokumentalist, stsenarist, filmiprodutsent ja ajaloolane Riho Västrik, Eesti Rahvusringhäälingus Aktuaalse Kaamera toimetaja Hannes Sarv ja Delfi tegevtoimetaja Tarmo Paju.