Aasta Pressifoto konkursi zürii kommetaarid

 

Aasta Pressifoto konkursi zürii kommetaarid.

Uudise kategoorias toodi välja, et kõige populaarsemad motiivid aastal 2016 olid mikrofonid ja teised ajakirjanikud. Samuti oli palju poliitikat, nagu ka eelneval aastal. Puudust tunti heade uudisfotode üle, mis annaksid edasi sündmust ennast, mitte ei näitaks seda, kuidas ajakirjanikud sündmust kajastavad. Züriiliikmed oleksid tahtnud näha rohkem pilte, mis oleksid olnud fotograafi enda vaatenurgast, mitte lihtsalt sündmuse fotografeerimine. “Nagu arvata võis, siis suurem osa töödest kajastasid eelmise aasta tähtsündmusi, valitsuse vahetust, presidendi vahetust,” kommenteeris zürii esimees Meelis Mandel. “Aga kui vaadata nominatsioone, on mul hea meel, et nende hulgas on  palju erinevaid lähenemisi,” lisas Mandel.
Jüri Muttika kommenteeris, “Vähem rapsimist, ei ole oluline toota võimalikult palju ühesuguseid pilte ühelt ja samalt ürituselt, kus kõik nagunii kohal on.” Jüri Muttika ootaks, et fotograafid otsiks asju, teemasid, mida me ei märka. “Uudishimu ja reporteritööd, kuhu pressiteated meid ei juhata,” lisas Muttika.
Zürii rõhutas, et fotolugude puhul oleks oodanud paremat fotograafi poolselt toimetamist. Seeria esitamisel massiga ei tasu lüüa.
Soome pressifotograafi Kaisa Rautaheimo arvates peaks fotograafid leidma rohkem oma teemasid, millest teha pikaajalisi fotoprojekte. “Tehke midagi, mis on huvitav teile endile”, kommenteeris Kaisa Rautaheimo. Seda sama mõtet rõhutas ka Läti fotograaf Andris Kozlovskis, kes pidas samuti oluliseks, et fotograafid teeks oma projekte.
Portree kategoorias oli esitatud palju pilte portreteeritavast metsas. Zürii rõhutas, et inimese portreteerimisel tuleks proovida leida inimesele omasemaid võttepaiku, läbi mille antud persooni portreteerida.

 

Comments are closed.