“Stipendiumi 2013” pälvis Postimehe fotograaf-fototoimetaja Andres Haabu

Koostöös Nikoniga eraldas Eesti Pressifotograafide Liit esmakordselt haridusliku autasu “Stipendium 2013”. Stipendiumi pälvis Postimehe fotograaf Andres Haabu.

Nominendid olid Andras Kralla (Äripäev), Tanel Meos (Delfi) ja Andres Haabu (Postimees).
Stipendiumi määrajate hinnangul nähtus kõigi 3 nominendi viimase aasta töödest-tegemistest otsingulist vaimu ja tänapäevase ajakirjandusruumi mõtestamist. Nominentide valikul jäid kõlama järgmised märksõnad: fotoajakirjanduse piiride kompamine, oma töös video- ja fotoajakirjanduse omavaheline kombineerimine või enese proovilepanek fototoimetajana.
Stipendiumi lõplik võitja selgus EPFLi juhatuse liikmete salajase hääletuse tulemusel.

Untitled-39

Stipendiumi väljaandjate juhtmõte on ärgitada pressifotograafe ennast pidevalt erialaselt täiendama. Väljaannete toimetuste juhtidele soovib EPFL anda signaali, et iga koolitusse investeeritud euro toodab end kiiresti ja mitmekordselt tagasi. “Stipendium 2013” suurus on 1000 eurot ja seda saab kasutada ühe aasta jooksul. Stipendium 2013 on mõeldud kasutamiseks sihtotstarbeliselt hariduslikul eesmärgil. Rahastame fotokoolitusel, fotofestivalil või workshopil osalemist, erialase kirjanduse soetamist, samuti erialast õpet kõrgkoolis.