Raamat “Eesti pressifoto 2011” – parem ja paksem!

2. märtsil esitleb Eesti Pressifotograafide Liit tuliuut kogumikku “Eesti Pressifoto 2011”. Tegemist on 2. raamatuga sarjast “Eesti Pressifoto”.

Lisaks eelmise aasta kõnekaimatele ajakirjandusfotodele sisaldab raamat ka pressifotograafia teemalisi artikleid. Konkursile laekunud fotodele annab hinnangu žürii esimees Margus Mets. Kunstiteadlane Anneli Porri analüüsib pressifotot kunstina. Rohkete fotodega illustreeritud artiklis uurib ajaloolane Tõnis Liibek 2. maailmasõja aegset propagandat Eesti tolleaegsetel ajakirjandusfotodel. Muide, vähemalt üks neist fotodest on tõeline rariteet!

Raamatusse lisandus ka uus rubriik, kus hakkame esile tõstma Eesti ajakirjandusfotograafide silmapaistvamaid fotosid minevikust. Esimene foto on Harald Leppiksoni “Ballaad leivast” (1980), mida artikli autor fotograafi pereliikmete, tolleaegsete kolleegide ja kunstiteadlaste abil lahti mõtestada püüab. Eraldi artiklis käsitleb “Ballaadi leivast” ka kultuurisemiootik Peeter Torop.

Võrreldes eelmisel aastal ilmunud raamatuga on “Eesti pressifoto 2011” mahukam. Parema fotode eksponeerimise huvides on raamatu formaat palju laiem. Raamatu toimetajad on Birgit Püve, Erik Prozes, Raigo Pajula ja Raul Mee. Raamatu kujundas Sverre Lasn.

Raamatu esmaesitlus toimub Eesti Ajalehtede Liidu 2. märtsil korraldataval pressipeol, kuhu sissepääs on kutsetega. Hiljemalt märtsi alguses teavitame ka võimalustest raamatut endale soetada.

Raamatu “Eesti Pressifoto 2011” projektijuht on Erik Prozes (50 93 950, erik@aripaev.ee)

Kaanefoto: Hanna Odras
Kaanefoto: Hanna Odras
Privaatsuse ülevaade

See veebisait kasutab küpsiseid, et saaksime pakkuda teile parimat võimalikku kasutajakogemust. Küpsiste andmed salvestatakse teie brauseris ja need täidavad selliseid funktsioone nagu teie veebisaidile naasmisel teie äratundmine ja meie meeskonna abistamine ära tundmaks, millised veebisaidi osad teile kõige huvitavamad ja kasulikud on.

Vajalikud küpsised

Nende küpsiste lubamine on vajalik veebilehe toimimiseks. Nii saame teie küpsiste seadete eelistused salvestada.