Näitus tööülesannete täitmisel hukkunud fotograafi mälestuseks

Mälestamaks augustis motovõistluse pildistamisel hukkunud Anna-Liisa Udumäed, on Disaini- ja Arhitektuurigaleriis (Pärnu mnt. 6, Tallinn) avatud fotonäitus 13. jaanuarist – 4. veebruarini, E-L 12.00-18.00, P suletud.

Anna-Liisa Udumäe sündis 16. juulil 1992 Harjumaal Arukülas. Õppis Aruküla Põhikoolis, Jüri Gümnaasiumis ja Tallinna Kunstigümnaasiumis. Tallinna Kunstigümnaasiumi lõpetas meedia ja fotograafia erialal. Anna-Liisa hakkas fotograafiaga tegelema varajases lapsepõlves isa Ülo juhendamisel. Esimene tunnustus fotograafia alal oli Loodusfoto 2002 parim looduspilt laste arvestuses. 2007 aastast hakkas ta tegelema modellindusega. Modelliaganduuri Living Models kaudu kutsuti teda moeshowdele ja pildistamistele. Paljud fotograafid kutsusid Anna-Liisat filmi- ja fotosessioonidele modelliks. 2009 ja 2010 aastal oli Anna-Liisa messi “ILU SÕNUM” reklaamnägu. Anna-Liisa oli ka ise aktiivne fotograaf, talle meeldis pildistada ka motosporti, paraku sai see talle saatuslikuks. Anna-Liisa hukkus 13. augustil 2011 Saaremaal võistlust pildistades. Ta tegi koostööd Motosport Media ja teiste Eesti motosporti kajastavate meediaväljaannetega.

Näitusel eksponeeritud pilte on võimalik tellida veebileheküljelt www.fotoplakat.ee. Samuti on võimalik teha annetusi. Pildimüügist ja annetustest saadud tulu läheb fotonäituse korraldamisega seotud kulude katteks ning Anna-Liisa Udumäe mälestusfondi.

Rekvisiidid annetuseks: kontonumber 1105311473, Artur Sadovski. Selgituseks märkida “anna-liisa mälestusfond”.