Aasta Pressifoto 2010 preemiatele kandideerimise tingimused

Aasta Pressifoto 2010 tingimused.

Kategooriad.
Võistlustöid saab esitada järgmistes kategooriates:
– uudisfoto (ja fotoreportaaž)
– olemusfoto (ja fotolugu)
– spordifoto
– portreefoto

Tingimused võistlustööle
Töö peab olema pildistatud 2010. aastal ja esitamise hetkeks publitseeritud avaldatud. Lubatud on nii must-valged kui ka värvilised fotod. Võistlustöö võib olla üksikfoto või fotoreportaaž/fotolugu.

Võistlustööde esitamine.
Kandideerida saavad kõik professionaalsed pressifotograafid. Igas kategoorias võib esitada piiramatul hulgal töid. Võistlustööd esitatakse digitaalselt. Foto maksimaalsuurus: 6 MB. Foto formaat: jpg. Üleslaadimine ja ankeetide täitmine toimub aadressil www.rahvafoto.ee/konkurss/. Muuhulgas märgib esitaja ankeedis, kus ja millal on töö ilmunud. Puudulikult vormistatud materjale ei arvestata. Andmete tõesust kontrollitakse võidutööde puhul. Ebatõeste andmete esitamise eest võidutöö diskvalifitseeritakse.

Võistlustööde hindamine, žürii.
Fotosid hinnatakse seinale projetseerides. Võistlustöid hindav žürii on 5liikmeline. Koosseisu kuuluvad: EALLi liikmeslehe peatoimetaja, 1-2 EPFLi poolt valitud välismaist pressifotograafi/fototoimetajat ja 2-3 EPFLi poolt valitud Eesti ajakirjandusfotograafi.

Preemiad.
Iga kategooria võidufotode autorid pälvivad diplomi ja 10 000 krooni neto (639,12 eurot, neto). Kategooriate võidufotodest valib žürii ka Aasta Pressifoto, mille autor pälvib koos kategooria võidupreemiaga kokku 20 000 krooni neto (1278,24 eurot, neto).

Tähtaeg.
Võistlustööd tuleb üles laadida hiljemalt 13. jaanuariks.

Võistlustööde põhjal koostab EPFL koostöös EALLiga näituse.

Kontaktid:
Eesti Ajalehtede Liit, Maige Prööm: 646 1005, eall@eall.ee
Tehniline abi fotode üleslaadimisel: 5069530 (Marko Mumm)