Aasta pressivideo 2014 nominendid

Konkursi “Aasta pressivideo 2014” konkursi nominendid teada

Esimest korda toimunud „Aasta pressivideo 2014” konkursi raames valiti välja kolm nominenti. Lisaks seni juba aastaid toimunud pressifotokonkursile, on täna oluline väärtustada ka nende ajakirjandusväljaannete foto- ja videoreporterite tööd, kelle igapäevaseks ülesandeks on ka videosisu loomine.

Konkursi žürii esimehe Balti Filmi- ja Meediakooli dotsent ja saatejuht Indrek Trefudelti sõnul oli täiesti uue valdkonna avapauguks tulnud 34- videoline ülevaade esimese aasta kohta täitsa arvestatav ning siit saab edasi minna.

Konkursile saadeti nii klassikalisi videoid uudistesündmustest, reportaaže ning ka olemuslugusid. Töid esitasid nii onlineväljaannete toimetustes kui ka üleriigilistes väljaannetes töötavad foto- ja videoreporterid ning ka maakonnalehtede väljannete töötajad.

“Tegelikult näitas see ülevaade ja viis kuidas see on kokkupandud, et veebivideos ei ole veel paigas kaanonid ja selged formaadid. Meil on ju ajakirjandus, see tähendab, et me tegeleme perioodilise ootusega, et vaatajal kujuneks ka ootus ja saaks hinnata tööd.”

Üldise märkusena toob Treufeldt välja, et kõige olulisem on ikkagi loo jutustamise oskus: konkursil oli palju  videoid, kus inimesed esitavad mõtteid, need sageli ei vii aga lugu edasi; pole ka mõeldud, kuidas teema pildis lahti jutustada. “Pilt on sageli illustratsioon,” nendib Treufeldt.

“Palju on katsetamist, seda on veel näha,” arvas ka videoproduktsiooniga tegeleva ettevõtte Smoked Sparrow juhatuse liige Gert Zavatski. Züriis olnud Õhtulehe online toimetuse juht Martin Šmutovi sõnul oleks oodanud, et esitatud oleks julgelt veelgi rohkem veebisõbralikke lühiformaate.

Zürii valis välja kolm nominenti:


Autor: Liis Treimann
Avaldatud: Postimees online

Pealkiri: Murdmatud astuvad sõjast võistlusareenile.

Täna algavad Londonis esimesed Võitmatute spordimängud, kus mõõtu võtavad 13 riigi sõjalistel operatsioonidel viga saanud sõjaväelased. Eestit esindavad kuus missioonidel haavata saanud veterani. Neist kolme portreteerib see video.


Autor: Eiko Kink, Marta Jaakson, Hannes Sarv

Avaldatud: Äripäevas. http://www.aripaev.ee/uudised/2014/06/05/video-tankist-vabastab-volgades-firmast-imelihtsalt
Pealkiri: Tankist vabastab võlgadest imelihtsalt

Tülikast ja võlgades firmast saab vabaneda näiteks seda tankistile müües. See on odav ja lihtne, selgus Äripäeva katsest.
Pildi allkiri: Äripäeva 6. juuni kaanelugu kirjutab, kuidas tankistide abil tülikatest ettevõtetest vabanetakse ja miks selle teenuse pakkujad maksuametit või politseid ei karda.


Autor: Mihkel Maripuu
Avaldatud: http://tallinncity.postimees.ee/2870443/fotod-ja-video-vaata-kuidas-savisaar-lasnamael-tanavat-avas
Pealkiri: Kiviriku tänava pikenduse avamine

Pildi allkiri: Tallinna linnapea Edgar Savisaar avas Lasnamäel Kiviriku tänava 160 meetrise lõigu.

Kontaktid:
Konkursi “Aasta Pressifoto 2014″ projektijuht Ester Vaitmaa, ester.vaitmaa@delfi.ee (56929928)
Eesti Ajalehtede Liit, Maige Prööm: 646 1005, eall@eall.ee