Aasta pressivideo 2019 konkursi žürii kommentaarid

Žürii nentis, et konkursi tase oli korralik ja pigem oli valikut keeruline teha, kuna esitatud oli erinevaid formaate- audiovisuaalseid reportaaže, põhjalikke olemuslugusid, meelelahutuslikke klippe ning mõned tööd mida saab kasutada tõestusdokumentidena.

“Need palad, mida me valisime nominentideks, need kõik andsid edasi nii lõhna kui heli” sõnas žürii esimees dokumentalist, stsenarist, filmiprodutsent ja ajaloolane Riho Västrik. “Kõik kolm nominenti on eripalgelised” kommenteeris žürii liige Aktuaalse Kaamera toimetaja Hannes Sarv. Žürii liige Delfi tegevtoimetaja Tarmo Paju kommenteeris, et lõpvalikus tõusevad ikkagi esile need tööd, mis on ambitsioonikamad, kuhu on rohkem panustatud, kus on rohkem ette võetud ning nendes kolmes olid kõik need märksõnad esindatud. Žürii netis, et ligi kaheksa tööd, mis jäid niiöelda joone alla, olid ka tugevad, mis väärinuks samamoodi esile tõstmist.

Konkursile saadeti nii klassikalisi videoid uudistesündmustest, reportaaže ning ka olemuslugusid ja videoprojekte. Töid esitasid nii online väljaannete toimetusted aga ka üleriigilistes väljaannetes töötavad foto- ja videoreporterid ning maakonnalehtede väljannete töötajad. Züriis osalesid esimehena Eesti dokumentalist, stsenarist, filmiprodutsent ja ajaloolane Riho Västrik, Eesti Rahvusringhäälingus Aktuaalse Kaamera toimetaja Hannes Sarv ja Delfi tegevtoimetaja Tarmo Paju.

Konkurss “Aasta pressivideo 2019” toimus tänavu kuuendat korda ning võitja kuulutataske välja ja preemia antakse üle märtsi alguses toimuval pressiballil.

Vaata videost pikemalt žürii kommentaare.