Aasta pressivideo 2018 konkursi žürii kommentaarid

Žürii nentis, et tase oli keskpärane ja pigem ebaühtlane. Oli erinevaid formaate ja teostust.

“Loo jutustamine on esmajoones see asi, mis peaks meeles olema” sõnas žürii esimees meediaõppejõud Jüri Pihel. “Ma olen natuke pettunud, sest mingis mõttes on Eesti pressivideo jäänud kuskile toppama” kommenteeris žürii liige režissöör ja operaator Taavi Arus. “Kui tahad tulemust saada, pead keskenduma.” Žürii liige ajakirjanik Birjo Must soovitas pöörata tähelepanu meeskonnatööle operaatori- videograafi ja toimetaja- ajakirjaniku vahel. Eeltöö ajal asjad paika panna, siis saab soovitud tulemuse. Žürii netis, et pikki videojutustusi ei ole niisama lihtne veebitelevisoonis jälgida, lood peaks olema lühemad, kompaktsemad ja selgelt jutustatud. Samuti rõhutati seda sama, mis läbi aastate on välja toodud, et helile peab suuremat tähelepanu pöörama.

Konkursile saadeti nii klassikalisi videoid uudistesündmustest, reportaaže ning ka olemuslugusid ja videoprojekte. Töid esitasid nii online väljaannete toimetusted aga ka üleriigilistes väljaannetes töötavad foto- ja videoreporterid ning maakonnalehtede väljannete töötajad. Züriis osalesid esimehena Balti Filmi- ja Meediakooli õppejõud Jüri Pihel, režissöör ja operaator Taavi Arus ja Äripäeva ajakirjanik Birjo Must.

Konkurss “Aasta pressivideo 2018” toimus tänavu viiendat korda ning võitja kuulutataske välja ja preemia antakse üle märtsi alguses toimuval pressiballil.

Vaata videost pikemalt žürii kommentaare.