Aasta Pressifoto 2013 tingimused

„Aasta Pressifoto 2013″ preemiatele kandideerimise tingimused

Koostöös Eesti Ajalehtede Liidu (EALL), Canoni ja Overalliga kuulutab EPFL välja „Aasta pressifoto 2013“ konkursi.

“Aasta Pressifoto 2013″ tingimused.

Kategooriad.
Võistlustöid saab esitada järgmistes kategooriates:
– uudisfoto
– olemusfoto
– spordifoto
– portreefoto

Tingimused võistlustööle

Töö peab olema pildistatud 2013. aastal ja esitamise hetkeks avaldatud. Lubatud on nii must-valged kui ka värvilised fotod. Võistlustöö võib olla üksikfoto või fotoreportaaž/fotolugu. Fotoreportaaže/fotolugusid saab esitada kõigis kategooriates.

Võistlustööde esitamine.

Kandideerida saavad kõik professionaalsed pressifotograafid, väljaanded ja ajakirjandusega seotud institutsioonid. Igas kategoorias võib esitada piiramatul hulgal töid. Võistlustööd esitatakse digitaalselt. Foto formaat: jpg.

Üleslaadimine ja ankeetide täitmine toimub aadressil aastafoto.epfl.ee
Muuhulgas märgib esitaja ankeedis, kus ja millal on töö ilmunud. Ilmunuks loetakse ka blogis avaldatud tööd. Andmete tõesust kontrollitakse võidutööde puhul. Ebatõeste andmete esitamise eest võidutöö diskvalifitseeritakse. Kohustuslik on lisada fotoallkirjad eesti keeles. Puudulikult vormistatud materjale ei arvestata.

Võistlustööde hindamine, žürii.
Fotosid hinnatakse seinale projetseerides. Võistlustöid hindav žürii on 5liikmeline. Koosseisu kuuluvad: EALLi liikmeslehe peatoimetaja, 2 välismaist pressifotograafi/fototoimetajat ja 2 Eesti ajakirjandusfotograafi.

Preemiad.
Iga kategooria võidufotode autorid pälvivad diplomi ja 640 eurot neto. Kategooriate võidufotodest valib žürii ka Aasta Pressifoto, mille autor pälvib lisaks 640 eurot neto .

Tähtaeg.
Võistlustööd tuleb üles laadida hiljemalt 8. jaanuaril k 23.59ks.
Võistlustööde põhjal koostab EPFL koostöös EALLiga näituse. Lisaks näitusele on korraldajal õigus kasutada konkursile esitatud fotosid raamatus „Eesti Pressifoto“ ja teavitusmaterjalides.

Kontaktid:
Konkursi “Aasta Pressifoto 2013″ projektijuht Ester Vaitmaa, ester.vaitmaa@delfi.ee (56929928)
Eesti Ajalehtede Liit, Maige Prööm: 646 1005, eall@eall.ee
Tehniline tugi fotode üleslaadimisel: Raigo Pajula, 5058574

lae_yles

aasta_pressifoto_2013_poster_canon_overall