Positiivi sügisnumber kutsub rändama ajas, ruumis ja meeltes

positiiv-14_kaasTeekonna juhatab sisse Kaupo Kikkas, kes jagab päevikuvormis muljeid oma Londoni tööreisist muusikute pildistamisel. Peeter Laurits juhatab oma uues loomingus aga vaataja vanakreeka maailma läbi kooreüraskite käikude.

Kuidas teha kohast nimega Eikuskil paik, mis töötab ja elab? Kuidas viia Eesti 20 aastaga maailma juhtivate püramiidiriikide hulka? Arhitektid Ott Kadarik ja Mihkel Tüür teavad. See on lihtne, vaadake nende fotokollaaže-visioone Aidu põlevkivikarjääri kivijäätmete tulevikust.

Aeg-ajalt tasub elu vaadata kõrgemalt, näiteks lennuki aknast. Eestis tegutseva Norra fotograafi Lasse Turi aerofotodel paistab Tallinn väikese legolinnana. Loominguline taevapiltnik Andres Tarto on oma aerofotodele jäädvustanud aga inimkäega loodud kunstmaastikest kunstiteosed.
Loodusfotograaf Jaak Sarv näitab aastaaegade vaheldumise ilu raba- ja veemaastikel.

Anton Novozilov katsetab „imelike inimeste“ ja inimloomadega pahupidi piire. Kui kaugele glamuurist vastassuunda on võimalik groteskiga minna? Piiridega mängib, õieti küll žongleerib osavalt ka kunstnik Flo Kasearu. Tema loominguline tempo on nii võimas, et selle väljatoomiseks on vaja isiklikku majamuuseumi!

Sügis on Eestis fotokuu. Juba neljandat korda toimub oktoobris Telliskivi loomelinnakus Eesti fotokunsti mess. Sel aastal jõuab mess loomelinnakust välja mitmete näituste näol. Tartu Kunstimajas on Anneli Porri kureeritud väljapanek viimase kümnendi Eesti fotokunstist ja Tallinna Kunstihoones Hollandi kunstiteadlase Niekolaas J. Lekkerkerki koostatud rahvusvaheline grupinäitus „Kahtluse varjud“. Sündmusi jagub!