Aasta pressifotograaf Andras Kralla soovitab: kui mõtet ei näe, ära vajuta!

Täna aasta pressifotograafi tiitli võitnud Andras Kralla sõnul ta ei mäletagi, kuna viimati nii hea tunne oli kui täna. “Võita on alati hea, kes siis seda ei tea,” muheleb ta rahulolevalt.

Kralla sõnul oli suuri sündmusi, mida pildistada eelmisel aastal palju, mõned sündumused olid ehk isegi suuremad kui pildid, mida pressipiltnikud teha suutsid.

Ta enda töödest ongi sümpaatsemad just Hundisilmal tehtud fotogaleriid. “Mulle väga meeldis seeria, mille sain teha Hundisilmal avatud uste päeval.” Ta kiidab ka mitmeid kolleegide töid: “Eks meil ikka kipuvad samad nimed korduma. Meil on olemas Eestis grupp fotograafe, kes on leidlikud ja otsiva vaimuga. Ja see on väga õige, kes seab endale ise ülesandeid, see ka saavutab midagi. Muidu on pilt nutune nii fotograafile endale kui ka vaatajale,” kommenteerib Kralla.

Kralla enda jaoks oleks fotoauhinnast oluliseim olnud aga hoopis sel korral veel püüdmatuks jäänud “Aasta pressivideo” võistluse võitmine. “Kuna meil olid Äripäeva toimetuses eelmisel aastal suured muutused ja sisuliselt Eesti vanim fototoimetus lakkas olemast, siis ma sel aastal ei saa enam ka videoid teha. Seega videokonkursil hea tulemuse saamine oleks mulle väga oluline,” rääkis Kralla. “Aga eks näis mis tulevikus saab. Järgmisel nädalal mul ongi kolmeteistkümnes arenguvestlus, seekord uue ülemusega.

Eks siis kuuleb, mis tulevik meile toob!”

2015. aasta parima pressifoto auhinna võitis Andras Kralla (Äripäev) fotoga “Okasroosipõõsas”.
2015. aasta parima pressifoto auhinna võitis Andras Kralla (Äripäev) fotoga “Okasroosipõõsas”.