Aasta pressifoto ja pressivideo konkurssile saabus kokku 1135 fotot ja 60 videot

Aasta pressifoto ja pressivideo konkurssile saabus kokku 1135 fotot ja 60 videot

Konkurssile „Aasta pressifoto” ja „Aasta pressivideo” esitas oma töid 62 erinevat autorit.

Kokku laekus konkursile 717 tööd.

Nendest fototöid oli esitatud 657, pildifaile koos fotoseeriatega oli 1135. Fotod kandideerivad neljas erinevas kategoorias.

Konkursile „Aasta pressivideo” laekus 60 võistlustööd. Videote arv on tänavu kasvanud võrreldes eelmise aastaga, mil lõplikus võistlustules olid vaid 34 tööd.

Tööde hulk on muus osas sarnane varasematele aastatele, mil autorite ring on olnud umbes sama – fotosid (koos fotogaleriidega) kogunenud samuti üle tuhande. Konkurss „Aasta pressifoto” on ainus Eesti pressifoto konkurss, kus valitakse nii teravaimad uudisfotod kui ka kõnekamad portreed ja olemusfotod. Samuti on kategooria spordifotodele.

Osalejaid on tänavu 62.

Tööde hindamiseks koguneb viieliikmeline žürii juba järgmisel nädalal. Zürii esimees on Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtede esindajana Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg. Eestist on fotosid hindamas ka ajakirja-, pressi-, spordi-, reklaami- ja loodusfotograafina tegutsenud Jarek Jõepera ning Eesti Ekspressi uuriva toimetuse juht Tarmo Vahter. Välismaised žüriiliikmed on seekord Leedu fotoajakirjanik Artūras Morozovas ning Soome fotograaf Hanna-Kaisa Hämäläinen.

„Aasta pressivideo” valitakse tänavu teist korda. Video on ajakirjanduslik uudis, olemuslugu või intervjuu, valimine toimub ühes kategoorias. Videožürii koguneb veebruari alguses.

Võitjad kuulutatakse välja koos teise Eesti ajakirjandusauhindadega märtsi alguses toimuval pressiballil.

Lisainfo:

Ester Vaitmaa, konkursi Aasta pressifoto ja Aasta pressivideo korraldaja (56929928, ester.vaitmaa@delfi.ee)