Aasta pressifoto 2015 ja pressivideo 2015 konkurss on alanud

 

Eesti Pressifotograafide Liit (EPFL) kuulutab välja konkursi „Aasta pressifoto 2015“, mille kategooriad on: uudisfoto, olemusfoto, spordifoto ja portreefoto. Töö peab olema pildistatud 2015. aastal ja esitamise hetkeks avaldatud. Tänavu võib esitada ka pikaajalisi fotoprojekte, millest vähemalt osa fotosid peab olema teostatud 2015. aastal. Fotoprojekt võib olla ajaliselt jätkuv. Võistlustööd esitatakse digitaalselt ja foto formaat on jpg. Fotosid saab esitada Eesti Pressifotograafide Liidu kodulehe kaudu: aastafoto.epfl.ee.

Võistlustööd tuleb üles laadida hiljemalt 2016. aasta 7. jaanuariks kella 23.59ks. Iga kategooria võidufotode autorid pälvivad diplomi ja 640 eurot (neto). Kategooriate võidufotodest valib žürii ka Aasta Pressifoto, mille autor pälvib lisaks 640 eurot (neto). Võistlustööde põhjal koostab EPFL koostöös EALLiga näituse.

EPFL kuulutab välja Aasta Pressivideo 2015 konkursi. Töö peab olema valminud 2015. aastal ja esitamise hetkeks avaldatud EALL liikmelehtede veebis, digiversioonis või suuremates online-uudisteportaalides. Kandideerida saavad kõik professionaalsed pressifotograafid, videooperaatorid, väljaanded ja ajakirjandusega seotud institutsioonid. Töid võib esitada piiramatul hulgal.

Võistlustööd esitatakse digitaalselt, laetakse ettenähtud keskkonda Eesti pressifotograafide liidu kodulehel. Töid saab hakata esitama 16. detsembrist Eesti Pressifotograafide Liidu kodulehe kaudu. Võistlustööd tuleb üles laadida hiljemalt 7. jaanuaril k 23.59ks.

Aasta pressifoto 2015

Kategooriad
Võistlustöid saab esitada järgmistes kategooriates:
– uudisfoto
– olemusfoto
– spordifoto
– portreefoto

Tingimused võistlustööle
Töö peab olema pildistatud 2015. aastal ja esitamise hetkeks avaldatud. Lubatud on nii must-valged kui ka värvilised fotod. Võistlustöö võib olla üksikfoto või fotoreportaaž/fotolugu. Fotoreportaaže/fotolugusid saab esitada kõigis kategooriates. Sama fotot või seeriat saab esitada vaid ühes kategoorias.

Võib esitada pikaajalisi fotoprojekte. Vähemalt osa fotosid peab olema teostatud 2015. aastal, võib olla teostatud pikema aja jooksul, aga fotoprojekt peab olema avaldatud 2015. aastal.
Fotoprojekt võib olla ajaliselt jätkuv.

Võistlustööde esitamine
Kandideerida saavad kõik professionaalsed pressifotograafid, väljaanded ja ajakirjandusega seotud institutsioonid. Igas kategoorias võib esitada piiramatul hulgal töid. Võistlustööd esitatakse digitaalselt. Foto formaat: jpg. Fotosid saab esitada alates 16. detsembrist Eesti Pressifotograafide Liidu kodulehe kaudu.

Üleslaadimine ja ankeetide täitmine toimub aadressil aastafoto.epfl.ee
Muuhulgas märgib esitaja ankeedis, kus ja millal on töö ilmunud. Ilmunuks loetakse ka blogis avaldatud tööd. Andmete tõesust kontrollitakse võidutööde puhul. Ebatõeste andmete esitamise eest võidutöö diskvalifitseeritakse. Kohustuslik on lisada fotoallkirjad eesti keeles. Puudulikult vormistatud materjale ei arvestata.

Võistlustööde hindamine, žürii
Fotosid hinnatakse seinale projetseerides. Võistlustöid hindav žürii on viieliikmeline. Koosseisu kuuluvad: EALLi liikmeslehe peatoimetaja, kaks välismaist pressifotograafi/fototoimetajat ja kaks Eesti ajakirjandusfotograafi või toimetajat.

Preemiad
Iga kategooria võidufotode autorid pälvivad diplomi ja 640 eurot (neto). Kategooriate võidufotodest valib žürii ka Aasta Pressifoto, mille autor pälvib lisaks 640 eurot (neto).

Tähtaeg
Võistlustööd tuleb üles laadida hiljemalt 2016. aasta 7. jaanuariks kella 23.59ks.
Võistlustööde põhjal koostab EPFL koostöös EALLiga näituse. Lisaks näitusele on korraldajal õigus kasutada konkursile esitatud fotosid raamatus „Eesti Pressifoto“ ja teavitusmaterjalides ja muudes EPFLi projektides, mis edendavad Eesti pressifotograafia arengut.

Kontaktid
Konkursi “Aasta Pressifoto 2015″ projektijuht Ester Vaitmaa, ester.vaitmaa@delfi.ee (56929928) või Liis Treimann, liis.treimann@postimees.ee (5128374).
Tehniline tugi fotode üleslaadimisel: Raigo Pajula, 5058574

Aasta Pressivideo 2015

Tingimused võistlustöödele
– Video on ajakirjanduslik uudis, olemuslugu või intervjuu (saateformaadid ja muud sisu või kommertsprojektid jäävad välja).
– Töö peab olema valminud 2015. aastal ja esitamise hetkeks avaldatud EALL liikmelehtede veebis, digiversioonis või suuremates online-uudisteportaalides.
– Video peab olema eesti keeles. See tähendab vajadusel subtiitritega varustamist; samuti peavad olema pealkiri ja videoartikkel eesti keeles. Subtiitritega võib varustada video ka esitamiseks.

Võistlustööde esitamine
Kandideerida saavad kõik professionaalsed pressifotograafid, videooperaatorid, väljaanded ja ajakirjandusega seotud institutsioonid. Töid võib esitada piiramatul hulgal. Võistlustööd esitatakse digitaalselt, laetakse ettenähtud keskkonda Eesti pressifotograafide liidu kodulehel. Töid saab hakata esitama 16. detsembrist Eesti Pressifotograafide Liidu kodulehe kaudu.

Lisada tuleb andmed:
– Video autorid
– Video pealkiri, juhtlõik
– Info, millal ja kus on video avaldatud (link originaalloole)

Andmete tõesust kontrollitakse võidutööde puhul. Ebatõeste andmete esitamise eest võidutöö diskvalifitseeritakse.

Puudulikult vormistatud materjale ei arvestata.

Võistlustööde hindamine, žürii
Videoid hinnatakse töid suurelt ekraanilt vaadates.
Žüriis on viis liiget.

Tähtaeg
Võistlustööd tuleb üles laadida hiljemalt 7. jaanuaril k 23.59ks. Žürii koguneb jaanuari teisel poolel. Korraldajal on õigus kasutada konkursile esitatud videoid Eesti pressifotograafide liidu kodulehel, teavitusmaterjalides ning anda videoid kasutamiseks kolmandatele osapooltele konkursiga seotud kajastuse tarbeks.
Kontaktid
Kontakt: Ester Vaitmaa, ester.vaitmaa@delfi.ee (56929928) või Liis Treimann, liis.treimann@postimees.ee (5128374).

lae_yles_epfl