Vaata Eesti Minutile laekunud fotosid

President Toomas Hendrik Ilves andis ERMi pidulikult nurgakivitseremoonial muuseumi esindajale üle karbi Eesti Minuti aktsioonil tehtud 7617 fotoga. Samaaegselt fotode üleandmisega avas korraldustoimkond ka Eesti Minuti kodulehel fotobaasi.

President Ilves annab ERMile üle Eesti Minutile laekunud 7617 fotot. Foto: Margus Ansu, Tartu Postimees
President Ilves annab ERMile üle Eesti Minutile laekunud 7617 fotot. Foto: Margus Ansu, Tartu Postimees

“Ongi ajalugu tehtud,” ütleb aktsiooni projektijuht, EPFLi juhatuse liige Raigo Pajula. Eesti Pressifotograafide Liit tänab ERMi ja riigikantseleid, eriti aga projekti IT teami: Joonathan Mägi, Margus Holland, Marke Saaremets ja Jens Kasemets. Raigo Pajula sõnul on aplausi ära teeninud ka Jarek Jõepera ja Andres Putting, kui esmase idee autorid.

Eesti Pressifotograafide Liidu ja riigikantselei korraldatud üle-eestilisel ühispildistamise aktsioonil oli 7617 osalejat. Pildistati Eesti Vabariigi 95. aasta sünnipäeval ühe minuti jooksul, ajavahemikul 13.00-13.01

Korraldajate eesmärk oli jäädvustada Eesti Vabariigi 95. aasta sünnipäeva, et ka järeltulevad põlved kogeksid seda hetke ja ajastut. Kõik aktsiooni käigus tehtud pildid edastatakse koos autori nime ja kujutatu kirjeldusega säilitamiseks Eesti Rahva Muuseumi.

Fotoaktsioon tuleb kordamisele viie aasta pärast, kui tähistame Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. Aktsioonidest sünnib suur välinäitus ja fotoalbum.

Lähem info:
Eesti Minuti projektijuht Raigo Pajula, raigo@epfl.ee